Wolne gotowanie

Idea wolnego gotowanie opiera się na poddawaniu składników potrawy długotrwałej obróbce termicznej w stosunkowo niskiej temperaturze. Przygotowane tak dania zachowują więcej smaków oraz składników odżywczych. Prekursorem tej idei jest marka Crock-Pot, która za sprawą autoryzowanego importera i dystrybutora w Polsce – firmy DLF Sp. z o.o. – wprowadza do oferty nowy wolnowar o pojemności 3,5l w kolorze stali nierdzewnej. Pozwoli on na przygotowanie potraw dla czterech osób. 

 

Wolność gotowania

Idea slow-cookingu opiera się na poddawaniu  składników potrawy długotrwałej obróbce termicznej w stosunkowo niskiej temperaturze (70-90 °C). Technika ta pozwala na zachowanie większej ilości smaków, aromatów oraz wartości odżywczych. Urządzeniami, które wykorzystują tą metodę są wolnowary, które znane są od lat 70-ych dwudziestego wieku. Ich twórcą jest marka Crock-Pot, która stała się synonimem grupy produktowej.

 

Crock-Pot 3,5l w stalowej zbroi

W Polsce wolnowary Crock-Pot oferowane są w szerokiej gamie, która pozwala na zaspokojenie zróżnicowanych potrzeb zarówno w zakresie funkcyjnym, jak i pojemnościowym. Najnowszym w ofercie urządzeniem jest 3,5-litrowy slow-cooker wykonany ze stali nierdzewnej. Jego wyjmowane, kamionkowe naczynie dostosowane jest do mycia w zmywarce i umożliwia przygotowanie potrawy dla czterech osób. Jego kluczowe cechy to:

  • Możliwość wyboru jednego z dwóch poziomów grzania (LOW/HIGH)
  • Możliwość wyboru funkcji podgrzewania (KEEP WARM)
  • Wyposażenie w szklaną pokrywkę, którą można myć
    w zmywarce
  • Wyjmowane kamionkowe naczynie, które można używać
    w piekarniku (bez przykrycia) i myć w zmywarce

Poza urządzeniem w zestawie znajduje się instrukcja w języku polskim, książeczka z przepisami oraz zestaw akcesoriów – cedzak duży i mały, łyżka. Urządzenie objęte jest 2-letnią gwarancją.

Related Articles